Έχεις πολλούς followers στο Instagram; Ετοιμάσου για πολυτελείς διακοπές δωρεάν

Έχεις πολλούς followers στο Instagram; Ετοιμάσου για πολυτελείς διακοπές δωρεάν

Όλο και περισσότερα ακριβά ξενοδοχεία προσκαλούν ανθρώπους με μεγάλο αριθμό followers με μόνο όρο να τα διαφημίσουν στις εικόνες τους.

«Θεέ μου, είναι απίστευτο ότι με πληρώνουν για να πάω διακοπές» γράφει η Marianna Hewitt, lifestyle blogger από το Λος Άντζελες που πέρασε μία εβδομάδα στο πολυτελέστατο Mulia Resort στο Μπαλί εντελώς δωρεάν απλά και μόνο με την υποχρέωση να ποστάρει πολλές εικόνες της -και με το όνομα του ξενοδοχείου, φυσικά- στους 400.000 followers της.

Δεν ήταν το μόνο της ταξίδι. Έχει φιλοξενηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε άλλα ταξίδια όπως για παράδειγμα στην Ταϊλάνδη, προσκεκλημένη του τοπικού ΕΟΤ.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αλυσίδες όπως οι Ritz Carlton, Triumph Hotels, Gurney’s Montauk κ.ά. επιλέγουν ανθρώπους σαν τη Hewitt, με μεγάλο αριθμό followers και με σημαντική επιρροή στα social media, για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως αυτού του είδους η προβολή είναι αποτελεσματικότερη από το να αναθέσουν σε έναν επαγγελματία φωτογράφο να πάρει εικόνες από χώρους και άδεια δωμάτια και να τα τοποθετήσουν σε μία διαφήμιση.

Αυτό που ψάχνουν τα ξενοδοχεία δεν είναι απλώς οι πολλοί follower. Πρέπει ο χρήστης να πληροί κάποια αισθητικά κριτήρια, οι εικόνες του γενικά να μην είναι προκλητικές ή αμφιλεγόμενες και η όλη του παρουσία να εκπέμπει θετική διάθεση.

Το Ritz-Carlton Central Park της Νέας Υόρκης φιλοξένησε πριν από λίγο καιρό την 30χρονη blogger Amanda Saiontz Gluck, γνωστή στο Instagram ως @FashionableHostess και εκείνη τους «αντάμειψε» με σειρά posts για το ξενοδοχείο προς τους 44.000 followers της.