ΕΔΕ στο Λιμενικό για τον γιο του Μπαλτάκου

ΕΔΕ στο Λιμενικό για τον γιο του Μπαλτάκου

Βίντεο του «θερμού επεισοδίου» στους διαδρόμους της Βουλής - «Προσωπικά υπόλογος ο Αντώνης Σαμαράς» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του γιου του Παναγιώτη Μπαλτάκου, Δημήτρη-Γεώργιου, ο οποίος τίθεται σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του στο Λιμενικό Σώμα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, όταν ο γιος του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.

Λίγο μετά την εντολή του υπουργού, να περάσει από ΕΔΕ, ο γιος του Μπαλτάκου, το Λ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και σχετικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος φέρεται εμπλεκόμενος σε επεισόδιο σε βάρος Βουλευτών πολιτικού κόμματος, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά
«Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και προσθέτει ότι «ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της, αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα».

Δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη γνωστοποίηση του βίντεο με τους διαλόγους των Παναγιώτη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

Η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων χρυσαυγιτών ζήτησε, κατηγορηματικά: “Η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη”.

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».

Πηγή: news247.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις:

Στη «φόρα» οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Δένδιας: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» οι αναφορές Μπαλτάκου

Παραιτείται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Έξαλλος ο γιος του Μπαλτάκου έπαιξε ξύλο με Χρυσαυγίτες βουλευτές

Σαμαράς: «Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Μπαλτάκος»