Έδωσε εξηγήσεις η Κατερίνα Σαββαΐδου

Έδωσε εξηγήσεις η Κατερίνα Σαββαΐδου

Πληρεξούσιος δικηγόρος της κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση απιστίας που ερευνάται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Γραπτές εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας κατέθεσε σήμερα Κατερίνα Σαββαΐδου, πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου, που πριν λίγες μέρες αποπέμφθηκε από τη θέση της, δεν προσήλθε η ίδια ενώπιον των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Δραγάτση και Τριανταφύλλου, αλλά κατέθεσε το υπόμνημά της για την υπόθεση της επανεξέτασης προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ σε εταιρία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η απόφαση φέρεται απλώς να “πάγωσε” επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας  και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανθόπουλο. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Πηγή: news247.gr