ΕΕΝΕ – Στάγκος: Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια έχει γίνει επενδυτικός πόλος διεθνών επενδυτών – Στοίχημα οι μεταρρυθμίσεις και η απορροφητικότητα των κονδυλίων

ΕΕΝΕ – Στάγκος: Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια έχει γίνει επενδυτικός πόλος διεθνών επενδυτών – Στοίχημα οι μεταρρυθμίσεις και η απορροφητικότητα των κονδυλίων

«Το μέλλον φαντάζει αυτή τη στιγμή πιο λαμπρό από ποτέ για τη γενιά μας και ταυτόχρονα πιο ασύμμετρο από ποτέ», επισήμανε κατά την ομιλία του ο Μιχάλης Στάγκος, Co-Founder & President, Industry Disruptors Game Changers, MSCOMM, στο πρώτο πάνελ της 7ης Οικονομικής Διάσκεψης της ΕΕΝΕ, με θέμα «Τhe Future Looks Like». Στο 1ο πάνελ συνομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director της διαΝΕΟσις και ο κ. Μάρκος Βερέμης, CEO της Upstream, ενώ τον συντονισμό του πάνελ ανέλαβε η δημοσιογράφος του ALPHA, Μαρία Νικόλτσιου.

Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια έχει γίνει επενδυτικός πόλος διεθνών επενδυτών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στάγκος. Όπως είπε «το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αν θα υπάρχει απορροφητικότητα αλλά και πώς αυτό θα συνδεθεί με την αποτελεσματικότητα. Ουσιαστικά, εάν αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επίδραση και από το Marshall Plan. Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε ότι οι αλλαγές πια είναι πολύ πιο γρήγορες, πιο απότομες και πιο δυναμικές, επομένως χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από το κράτος».

Τόνισε ότι «εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα mindset, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο έλλειμμα κουλτούρας και συνεργατικότητας που διέπει το ελληνικό DNA. Μέσα σε μία δεκαετία βλέπουμε μια νέα πραγματικότητα και ένα οικοσύστημα δυναμικό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στάγκος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η στρατηγική ανάπτυξης και τις δράσεις που σχεδιάζει στο εγγύς μέλλον. Όπως είπε «Ο πρώτος πυλώνας αφορά τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού ταμείου, του L-Stone Capital, εστιασμένο στις ανάγκες της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης καθώς και στα mega trends. Δεύτερος πυλώνας είναι η δημιουργία του πρώτου κέντρου δεξιοτήτων στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την έξυπνη γεωργία. Τρίτον, η δημιουργία της Beyond, μίας διεθνούς έκθεσης φέρνοντας κοντά διεθνούς εταίρους και καθιστώντας τη χώρα ψηφιακό κόμβο καινοτομίας με τελικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Μία έκθεση που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και στο πώς αλλάζει τη ζωή μας, την κοινωνία και την οικονομία.

Τέλος, ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, ποιος θα ήταν ο τίτλος που θα έβαζε για τα επόμενα δέκα χρόνια, ο κ. Στάγκος απάντησε πως αυτός θα ήταν: «Μία συνεχής εγρήγορση γιατί υπάρχουν συνεχείς ευκαιρίες και πολύ μεγάλες προκλήσεις».

Η θεματολογία της 7ης Οικονομικής Διάσκεψης της ΕΕΝΕ καλύπτει ένα σημαντικό εύρος θεμάτων, από τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια μέσα από πρακτικά παραδείγματα, τα αναπτυξιακά εργαλεία και ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση τους, τις τάσεις και τις δυναμικές που διαμορφώνουν το μέλλον σε συνεργασία με το Fortune Greece, την επόμενη μέρα του Τουρισμού, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το ολοένα και πιο ψηφιακό αύριο, την Ναυτιλία, την Πολιτική Προστασία, και την Εκπαίδευση με έμφαση στις γέφυρες με την επιχειρηματικότητα και τις ικανότητες που χρειάζονται για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη.

Μπορείτε να δείτε όλη την ατζέντα της Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της ΕΕΝΕ, πατώντας εδώ.