Ποιοι θα σας βρουν τη νέα σας δουλειά

Ποιοι θα σας βρουν τη νέα σας δουλειά

Πώς να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία και γνωριμία προς όφελος σας. 

Τα συνέδρια, τα events και οι συναντήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Ακόμα και οι γνωστοί σας μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν.

Όλα παίζουν το ρόλο τους, από το που θα πιείτε το καφέ σας μέχρι ποιες εφαρμογές έχετε στο κινητό σας.

Διαβάστε πως θα έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σας.

1. Κάντε μια βόλτα απ’ το λόμπι

Τα περισσότερα συνέδρια γίνονται σε κάποιο ξενοδοχείο, στους περισσότερους χώρους όμως θα δείτε θα δείτε άτομα των εταιρειών να προσπαθούν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους εργαζόμενους. Αν θέλετε να «ανοίξετε τα φτερά σας» πηγαίντε εκεί που είναι το «χρήμα». Κάντε μια λίστα με τα πιο ακριβά ξενοδοχεία και ξεκινήστε να πηγαίνετε εκεί για τον καφέ ή το ποτό σας. Σύντομα θα διαπιστώσετε πως εκεί γίνονται οι πραγματικές δουλειές.

2. Κατεβάστε την εφαρμογή Weave

Πρόκειται για ένα «dating app» για επαγγελματίες. Οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με το λογαριασμό του Linkedin τους και διαλέγουν σε ποιο «δωμάτιο» όπου μπορούν να γνωρίσουν άτομα. Στη συνέχεια επιλέγουν με ποιους θέλουν να μιλήσουν όπως γίνεται και στα συνέδρια, μόνο που αντί για καρτελάκια ελέγχουν το προφίλ τους. Υπάρχουν δωμάτια όπου κάποιος μπορεί να βρει εργασία, συνεργάτες ακόμα και επενδυτές. Η εφαρμογή σίγουρα θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε νέα άτομα που ίσως να μην είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε.

3. Ακούστε, ακούστε, ακούστε

Στα συνέδρια οι συμμετέχοντες έρχονται με μια ατζέντα η οποία συμπεριλαμβάνει την προώθηση των υπηρεσιών τους και των προϊόντων τους. Ακούστε τι έχουν να πουν και ρωτήστε περισσότερα! Ρωτήστε για τις ευκαιρίες της αγοράς και το περιθώριο ανάπτυξης των προϊόντων, Ρωτήστε του mid-level μάνατζερς για την πορεία της σταδιοδρομίας τους. Μάθετε από αυτούς αλλά προσφέρετε και εσείς τις γνώσεις σας και τις γνωριμίες σας, ώστε να σας θυμούνται.

4. Μάθετε το «ρόλο» σας

Θα σας ρωτήσουν πολλές φορές τι κάνετε. Ετοιμαστείτε να περιγράψετε όχι μόνο πάνω σε τι εργάζεστε αυτή τη στιγμή, αλλά και ποια είναι τα δυνατά σας και ποια τα αδύναμα στοιχεία σας και που βλέπετε τον εαυτό σας στο μέλλον. Θα σας ρωτήσουν τόσες πολλές φορές που πρέπει να το έχετε μάθει απ’ έξω σαν να ήταν ένας θεατρικός ρόλος. Προσπαθήστε, όμως, να είναι σύντομος και κυρίως κατανοητός σε όλους.

5. Χρησιμοποιείστε τους συνδετικούς κρίκους

Οι καλύτερες γνωριμίες μπορεί να μην γίνονται σε κάποιο συνέδριο. Αν ένα άτομο ξέρει κάποιον που πρέπει να γνωρίσετε και το οποίο τυχαίνει να είναι στην πόλη, ζητήστε απ’ τον συνδετικό σας κρίκο να κανονίσει να συναντηθείτε. Αν βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη ζητήστε να σας συστήσει μέσω email. Αν περιμένετε να συνδεθείτε μέσω Linkedin και μετά να βρεθείτε σε κάποιο συνέδριο θα έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο.

6 . Κάντε follow up με όλους  

Τους γνωρίσατε, πήρατε τις κάρτες τους – τώρα πρέπει να διατηρήσετε μια επαφή μαζί τους. Συνδεθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθήστε να έχετε μια προσωπική επαφή ώστε να σας θυμούνται.