Εφαρμογή αποκλειστικά για παιδιά παρουσιάζει το YouTube

Εφαρμογή αποκλειστικά για παιδιά παρουσιάζει το YouTube

To YouTube Kids θα προσφέρει στα παιδιά αυθεντικά επεισόδια από γνωστές παιδικές σειρές, χωρίς τον φόβο της πρόσβασης σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το YouTube αποφάσισε να επικεντρωθεί σε μια από τις πιο «ώριμες» σε επιλογές κατηγορίες χρηστών του: Τα παιδιά.

Ο δημοφιλής δικτυακός τόπος, που ανήκει στον όμιλο της Google, θα δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή για smartphones και tablets αποκλειστικά για παιδιά. Το YouTube Kids, όπως θα ονομάζεται, θα παρέχει ολόκληρα, αυθεντικά επεισόδια από δημοφιλείς παιδικές σειρές όπως ο «Τόμας το τρενάκι» ή το «Sesame Street». Η εφαρμογή θα καταχωρεί, επίσης, τα φιλικά για παιδιά κανάλια σε μια τοποθεσία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η δωρεάν εφαρμογή θα είναι φιλική στη χρήση για τα παιδιά, με όσο γίνεται ευκολότερες διαδικασίες και πολύχρωμη σχεδίαση. Το YouTube Kid θα απομονώνει το περιεχόμενό του από το ευρύτερο σύμπαν των βίντεο του YouTube, διώχνοντας το σχετικό άγχος από τους γονείς.

Οι δημιουργοί της σκέφτονται, μάλιστα, να προσθέσουν έναν μετρητή χρόνου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν πόσο διάστημα σπαταλούν τα παιδιά τους παρακολουθώντας την εφαρμογή.

Ωστόσο, το YouTube Kids θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω συσκευών που χρησιμοποιούν το Google Android.

Το YouTube θα ανακοινώσει επίσημα τη νέα εφαρμογή την Δευτέρα, στο συνέδριο για τη βιομηχανία γύρω από την  ψυχαγωγία των παιδιών, Kidscreen Summit.