Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που επινόησε το Big Mac

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που επινόησε το Big Mac
FILE - In this Aug. 21, 2008, file photo, Big Mac creator Michael "Jim" Delligatti attends his 90th birthday party in Canonsburg, Pa. Delligatti, the Pittsburgh-area McDonald's franchisee who created the Big Mac in 1967, has died. He was 98. (AP Photo/Gene J. Puskar, File)

Σε ηλικία 98 ετών ο εμπνευστής του διασημότερου μπέργκερ στον κόσμο άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του στην Πενσιλβάνια.

Ο Μάικλ Τζέιμς Ντελιγκάτι, o άνθρωπος που επινόησε το Big Mac έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

Γνωστός σε όλους ως Τζιμ, ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο Big Mac στην πόλη Γιούνιοντάουν της Πενσιλβάνια, το 1967. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, η ίδια συνταγή σερβίρεται σε χιλιάδες εστιατόρια της αλυσίδας. Μάλιστα, σε συνέντευξή του το 2007 στο Reuters, ο Ντελιγκάτι είχε δηλώσει ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να πείσει τα McDonald’s ότι το Big Mac είναι καλή ιδέα.

«Θεωρούσα ότι χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σάντουιτς. Αλλά δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα χωρίς την άδειά τους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Χθες Τετάρτη, τα McDonald’s με μήνυμά τους στο Twitter εξήραν την συμβολή του Ντελιγκάτι στη διάσημη εταιρεία fast-food, όπου ήταν δικαιοπάροχος (franchisee).

«…Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι σε ευχαριστούμε και θα σε θυμόμαστε για πάντα», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντελιγκάτι πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια.