Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Ο διοικητικός ηγέτης της αλυσίδας Σκλαβενίτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον επιχειρηματικό κόσμο για το ήθος του και την αφοσίωσή του.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 53 ετών ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το το νοσοκομείο «Υγεία», ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Η πορεία που οδήγησε στην εξαγορά της Μαρινόπουλος

Πριν από δύο χρόνια μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την οικογενειακή επιχείρηση και να αποκτήσουν πανελλαδική παρουσία μέσω της εξαγοράς της Carrefour Μαρινόπουλος.

Πριν από 12 χρόνια τον Μάρτιο του 2006 είχε φύγει από την ζωή ο πατέρας τους και ιδρυτής του ομίλου, Σπύρος Σκλαβενίτης, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει πρόταση να εξαγοραστεί η Σκλαβενίτης από πολυεθνικό όμιλο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέρφια του Γεράσιμο, Μαρία και Βίκυ, διαχώρησαν την θέση τους από τους υπόλοιπους μετόχους και αγοράζοντας τις μετοχές τους, συνέχισαν αυτόνομη πορεία.

Ο όμιλος που δημιούργησαν τα επόμενα χρόνια και περιλαμβάνει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Χαλκιαδάκης, τα cash and carry The Mart, την χαρτοβιομηχανία Γλάρος και αρκετές βιομηχανίες τροφίμων αριθμεί σήμερα 23.000 εργαζομένους και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Συγκλονισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φεσσας, και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ.

«Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω  του δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ. «Ευχόμαστε κουράγιο στη στενή και ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος.»

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά  του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία.

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του».

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!