Ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά βλέπει η Allianz

Ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά βλέπει η Allianz

Στα 199 εκατ. ευρώ άγγιξε ο κύκλος εργασιών.

Συνολικό κύκλο εργασιών που άγγιξε τα 199 εκατ. ευρώ πέτυχε η Allianz Ελλάδος το 2014 από όλες τις δραστηριότητες (ασφαλίσεις, αμοιβαία κεφάλαια και λοιπές θυγατρικές), με ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων και κερδοφορία που εκτιμάται ότι θα υπερβεί τους στόχους που είχαν τεθεί για μία ακόμα χρονιά, επισήμανε ο Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση.

«Το 2014 αφήνει πίσω του τις αναμνήσεις μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς και προφανώς οι δυσκολίες της αγοράς μας για άλλη μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Ανταγωνισμός στα άκρα στις Γενικές Ασφαλίσεις, κυρίως στην επαρχία όπου οι τιμές κυμάνθηκαν, ακόμη και από τις θεωρούμενες σοβαρές εταιρείες σε πτωχευτικά επίπεδα. Ήταν όμως το 2014 η χρονιά της δραματικής συρρίκνωσης των αμοιβών διαμεσολάβησης και πλέον οι διαμεσολαβούντες καλούνται να κερδίσουν περισσότερες πωλήσεις για να επιβιώσουν. Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, προφανώς και δεν έχουν ακόμη εμπεδωθεί από την αγορά και το 2015 θα κριθούμε για το πόσο συνεπείς είμαστε στην επιμελή τήρηση των προβλεπόμενων κυρίως σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.»

Οι προκλήσεις της αγοράς αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης για σοβαρούς οργανισμούς και ανθρώπους των πωλήσεων με υψηλό επαγγελματισμό «Η κατ’ αρχήν σταθερότητα της αγοράς και στη συνέχεια η αναπτυξιακή της προοπτική προφανώς δεν εξαρτώνται από εμάς» υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.