Efood: Το άλμα από το delivery φαγητού στο quick commerce και τη λιανική

Efood: Το άλμα από το delivery φαγητού στο quick commerce και τη λιανική
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την ανακοίνωση νέων προσλήψεων από την εταιρία eFOOD. Το efood, η #1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, συνεχίζοντας τη δυναμική ανάπτυξη της δραστηριότητας του στο delivery αναζητά νέους διανομείς στο κέντρο, τα Νότια και Βόρεια προάστια αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/eFOOD/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της η συμφωνία Delivery Hero-Ομίλου Μούχαλη - Τα επεκτατικά σχέδια.

Μέλος του παγκόσμιου ομίλου Delivery Hero, που την εξαγόρασε το 2015, η efood εξελίσσεται από μια πλατφόρμα παραγγελιοληψίας για φαγητό και καφέ, χωρίς δική της διανομή, σε μια εταιρεία με ισχυρό αποτύπωμα από το delivery φαγητού μέχρι το quique commerce και τη λιανική.

Καθώς μπαίνει σε φάση υλοποίησης η συμφωνία εξαγοράς από την Delivery Hero δραστηριοτήτων του ομίλου Μούχαλη -δίκτυο dark stores, Kiosky’s, Άλφα Διανομές, delivery.gr και e-table.gr- η efood αποκτά πλήρες portfolio υπηρεσιών στο λιανέμπορο, τόσο σε online περιβάλλον όσο και σε offline, μέσω της δραστηριότητας του δικτύου kiosky’s convenience stores και της efood market αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε μπει στην κατηγορία των supermarket συνάπτοντας συνεργασία με τον Σκλαβενίτη. Αυτή η συμμαχία έδωσε μια “ανάσα” στις αυξημένες ανάγκες διανομής της αγοράς την περίοδο της πανδημίας και συνέχισε να φέρνει καλά αποτελέσματα. Επίσης η efood διεύρυνε στην πορεία του χρόνου το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων με κρεοπωλεία, μανάβικα, κάβες φτάνοντας σήμερα να συνεργάζεται με βιβλιοπωλεία, καταστήματα ειδών για κατοικίδια, είδη τεχνολογίας και φαρμακεία κ.α.. Ταυτόχρονα συνέχισε να αναπτύσσει, για τις ανάγκες του efood market, το δίκτυο dark stores, στο πλαίσιο ενός υβριδικού μοντέλου, σε συνεργασία με τον όμιλο Μούχαλη.

Το δίκτυο των 42 dark stores πλέον ενσωματώνεται στη δραστηριότητα της efood που στοχεύει να το επεκτείνει, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, που τονίζουν ότι στόχος είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου λιανικής που αποκτάται μέσω της εξαγοράς. Πρόκειται για το δίκτυο kiosky’s convenience stores κι ένα δίκτυο με περίπου 400 σημεία πώλησης μικρής λιανικής όπως περίπτερα, ψιλικατζίδικα, mini market κ.α.. Επιπλέον σχεδιάζεται περαιτέρω ανάπτυξη κωδικολογίου από 3 χιλ. σήμερα σε 4-5 χιλ..

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί 850 εργαζόμενους στα γραφεία της κι επιπλέον 5.000 διανομείς προσφέροντας αμοιβές και παροχές που ξεπερνούν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία, όπως τονίζουν στελέχη της efood αναφέροντας ενδεικτικά ότι ένας μισθωτός ξεκινά με μισθό 10% πάνω από τον βασικό και φτάνει σε αποδοχές 1.370 ευρώ συμπεριλαμβανομένων δώρων, κουπονιών σίτισης και κουπονιών efood, επιδομάτων κ.ο.κ..

Η εταιρεία επιδιώκει την εργασιακή ειρήνη, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της για περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση μεριδίων σε μια αγορά που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα του efood έχει ξεπεράσει ήδη τους 2 εκατ. χρήστες ενώ το efood market, έχει ήδη παρουσία σε 7 μεγάλες πόλεις πανελλαδικά και πλέον επεκτείνει σταδιακά τις ώρες λειτουργίας της, από τις 10.30, στις 12.45 και στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση του ωραρίου.