Εύσημα από Γερμανία για την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου

Εύσημα από Γερμανία για την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το ερχόμενο καλοκαίρι απασχόλησαν χθες τη γερμανική Βουλή.

Tην επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου τον Φεβρουάριο χαιρέτισε ο υφυπουργός Οικονομικών Μίχαελ Μάιστερ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο αποτιμά θετικά τις εξελίξεις αυτές στην ελληνική οικονομία.

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση στη γερμανική Bουλή για το πώς αξιολογεί η γερμανική κυβέρνηση τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, τόνισε ότι στις 8 Φεβρουαρίου η Ελλάδα προχώρησε για πρώτη φορά από το 2010 στην έκδοση επταετούς ομολόγου, που της απέφερε 3 δισ. ευρώ, την ώρα που οι προσφορές κινήθηκαν στα 7 δισ. ευρώ. «Είναι το μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογο των τελευταίων ετών», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στα πενταετή ομόλογα που εκδόθηκαν το 2014 και τελευταία το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι εξελίξεις αυτές αποτιμώνται θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, αποφασιστικής σημασίας παραμένει η επιτυχής και συνεπής υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Πηγή: DW