Η «εύθραυστη» εκεχειρία της Γάζας

Η «εύθραυστη» εκεχειρία της Γάζας

Η εκεχειρία τερματίσθηκε, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός πληροφόρησε τα Ηνωμένα Εθνη ότι η ισχύς της εκεχειρίας στη Γάζα έληξε, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία τήρησης της κατάπαυσης των πυρών,  Ισραηλινό τανκ άνοιξε πυρ στο νότιο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του πρακτορείου Reuters και ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας απειλείται πλέον με κατάρρευση, αφού ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει πλέον τα 40, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών, και τη συνέχιση των εχθροπραξιών.

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί κοντά στη Ράφα από πυρά που οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής απέδωσαν στον ισραηλινό στρατό, κατά παραβίασιν της εκεχειρίας.

Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα και τους συμμάχους του για κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας.

Ωστόσο, για πρώτη φορά; από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τη νύκτα για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, η οποία θα συνοδευτεί από την έναρξη διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα