Εγκατέλειψε τη Goldman Sachs για να κάνει…delivery

Εγκατέλειψε τη Goldman Sachs για να κάνει…delivery

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Ραούλ Πάρκερ, υπόσχεται παράδοση φαγητού σε 15 λεπτά.

Το να εκφράζει κανείς της δημιουργικότητά του και να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν σημαίνει ότι έχει πιάσει το νόημα της ζωής. Τι και αν βγάζεις αρκετά χρήματα ή αν κατέχεις μια εξέχουσα θέση στον εργασιακό τομέα στον οποίο δραστηριοποιείσαι, αν δεν έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι που να σε «γεμίζει» επαγγελματικά τότε έχεις επιλέξει απλά τη ρουτίνα.

Αυτό αντιλήφθηκε και ο Ραούλ Πάρκερ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής στον τομέα της διαπραγμάτευσης μετοχών και παραγώγων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, ο οποίος άφησε μια θέση που θα ζήλευαν ομολογουμένως πολλοί συνάδελφοί του για να ασχοληθεί με το…..ντελίβερι.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του αυτή έπαιξε η ίδια η πείνα του. Τα βράδια που ξενυχτούσε ώρες ατελείωτες στο γραφείο δεν έβρισκε κανένα μαγαζί ανοιχτό για να προμηθευτεί φαγητό με αποτέλεσμα να παραγγέλνει πολλές φορές από fast food μακρινών περιοχών, τα οποία έφερναν την παραγγελία με καθυστέρηση μιας ώρας.

Έχοντας συνηθίσει τις συναλλαγές με ανθρώπους που είχαν ένα συγκεκριμένο οικονομικό status αποφασίζει να παρατήσει την καλοπληρωμένη δουλειά του και να ανοίξει ένα μαγαζί που να προσφέρει φαγητό στους εργαζόμενους των μεγάλων εταιρειών του Λονδίνου που μένουν ως αργά στα γραφεία τους.

Το «EatFirst» ήταν γεγονός και η ειδοποιός διαφορά του από τους ανταγωνιστές ήταν ότι υποσχόταν delivery εντός 15 λεπτών. Φυσικά η ανταπόκριση του κόσμου στο άκουσμα ενός τέτοιου χρόνου αναμονής παραγγελίας ήταν τέτοια που η ζήτηση ξεπέρασε τα όρια της Αγγλίας, έφτασε στη Δανία και προσεχώς θα συμπεριλάβει και το Βερολίνο.

Η επιχείρηση αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και αυξάνει διαρκώς το προσωπικό της. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως πολύς κόσμος που παραγγέλνει φαγητό από το γραφείο προτιμά πλέον το μαγειρεμένο φαγητών έναντι των burgers και της pizza.

Αυτή τη στιγμή το EatFirst προσφέρει δύο γεύματα, το ένα εξ αυτών είναι για τους vegetarian, με το μενού να ανανεώνεται καθημερινά. Το κόστος κάθε πιάτου ανέρχεται στα 11 δολάρια και οι πελάτες μπορούν να το πληρώσουν με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή μέσω ενός app στο κινητό τους.

Σε ηλικία 28 ετών ο Ραούλ, o οποίος γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά οι ρίζες του έρχονται από την Ινδία και την Κένυα, είναι γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς στόχος του είναι να δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία του Λονδίνου στον τομέα του food-delivery και να αλλάξει τις συνήθειες των εργαζόμενων σε εταιρείες όπως η Goldman.

Θέλει να τους κάνει να παραγγέλνουν μόνο από την EatFirst τα φαγητά τους.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι 6 πιο hot εταιρείες τεχνολογίας που συστήνει η Goldman Sachs