Εγκαίνια για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για μία ακόμη σημαντική επένδυση από πολυεθνική εταιρεία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα εγκαινίασε η Nokia σήμερα στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Τη σημασία της επένδυσης για την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, που παρεβρέθηκε στα εγκαίνια με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

«Το Κέντρο θα συμβάλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, αλλά για την Ελλάδα είναι τριπλά σημαντική, καθώς πρώτον γίνεται μέσα στην κρίση, δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο», είπε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη: Μην κλαις για τη Nokia, Φινλανδία!

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο και φέρνουν καρπούς. Ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση», είπε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως με την επένδυση αυτή δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για 150 περίπου Έλληνες μηχανικούς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας είπε πως «η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ακόμη πως «η ενέργεια αυτή στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της».

Η υπεύθυνη Τύπου της μητρικής εταιρείας Βικτόρια Μέιν ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις και ο πρέσβης της Φινλανδίας Pekka lintu δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων και η επένδυση της NSN αποτελεί μια απόδειξη για αυτό.

Διαβάστε ακόμη: H Nokia συνεχίζει τη στρατηγική συνεργασιών