Είναι το νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mauve η «απάντηση στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX»;

Είναι το νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mauve η «απάντηση στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX»;
Photo: pixabay.com
Η Coinbase Ventures συμμετέχει στην επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

του Jeff John Roberts

Μετά την κατάρρευση του υπεράκτιου ανταλλακτηρίου FTX πέρυσι ως αποτέλεσμα μαζικής απάτης, άραγε χρειαζόμαστε πραγματικά ακόμα ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων; Ο Markus Maier και ο Philipp Banhardt, ιδρυτές της εταιρείας compliance κρυπτονομισμάτων Violet, πιστεύουν ότι αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε και έχουν πείσει εξέχοντες επενδυτές να υποστηρίξουν το όραμά τους με τη μορφή του Mauve – ενός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου που έχουν περιγράψει ως αντι-FTX.

Την Πέμπτη, η Violet ανακοίνωσε ότι εταιρείες όπως το hedge fund Brevan Howard και η Coinbase Ventures είχαν επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια στο Mauve, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

«Το Mauve είναι μια άμεση απάντηση στις επιπτώσεις της FTX, οι οποίες έχουν διαβρώσει σημαντικά την εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως με την κατάχρηση κεφαλαίων. Το μέλλον εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη υιοθέτηση non-custodial ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων», είπε ο Maier σε δήλωσή του.

Σε συνέντευξή τους στο Fortune, οι Maier και Banhardt εξήγησαν ότι το Mauve θα ξεχωρίσει γιατί προσφέρει στους χρήστες τις καλύτερες πτυχές της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης – μεταξύ αυτών ασφαλή αυτό-επιμέλεια και αρθρωτό σχεδιασμό – μαζί με όλους τους αυστηρούς ελέγχους συμμόρφωσης των παραδοσιακών τραπεζών και brokerages.

«Τα πράγματα που κάνουν το DeFi μαγικό είναι η non-custodial φύση του – έχετε τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία – και η δυνατότητα σύνθεσης», είπε ο Maier, προσθέτοντας ότι για να απογειωθεί πραγματικά η τεχνολογία, πρέπει να ενσωματώνει κανονιστικές διασφαλίσεις, όπως νόμους σχετικά με τον πελάτη και – εργαλεία αποτροπής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το DeFi, το οποίο περιγράφει ένα σύνολο αυτόνομων εργαλείων λογισμικού που μοιάζουν με Lego που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς κεντρικό μεσάζοντα, ξεκίνησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του λεγόμενου καλοκαιριού του DeFi, όταν οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων συμμετείχαν σε μια φρενίτιδα κερδοσκοπίας σχετικά με τις αποκεντρωμένες συναλλαγές. Ενώ μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητας οδήγησε σε διαπραγμάτευση ευκαιριακών περιουσιακών στοιχείων που κατέρρευσαν γρήγορα, επιβεβαίωσε επίσης τη βιωσιμότητα των ανταλλακτηρίων DeFi, όπως το Uniswap, που έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, παρόλο που το DeFi προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης – συμπεριλαμβανομένου ενός εξωφύλλου στον Economist – εξακολουθεί να είναι ένα μικρό και εξειδικευμένο πεδίο ακόμα και στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Οι Maier και Banhardt προβλέπουν ότι το Mauve θα βοηθήσει να αλλάξει αυτό, φέρνοντας εξελιγμένους θεσμικούς επενδυτές που είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με το DeFi, αλλά επί του παρόντος διστάζουν να το κάνουν λόγω της έλλειψης ενός ισχυρού συστήματος συμμόρφωσης.

Το Mauve, λένε, θα κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες ενσωματώνοντας όχι μόνο παραδοσιακά εργαλεία που γνωρίζουν τον πελάτη, αλλά και χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το geofencing που θα απαγορεύουν σε όσους βρίσκονται σε χώρες υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Οι Maier και Banhardt δεν είπαν πότε ακριβώς η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες στις ΗΠΑ – η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας σφοδρής κανονιστικής καταστολής των κρυπτονομισμάτων – αλλά είπαν ότι το Mauve βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι δύο δεν αποκάλυψαν πώς ακριβώς το Mauve, που αυτήν τη στιγμή προσκαλεί χρήστες να εγγραφούν στη λίστα αναμονής, θα κερδίζει χρήματα, αλλά υποστήριξαν ότι ένα μελλοντικό μοντέλο εσόδων θα βασίζεται στις χρεώσεις επί των συναλλαγών. Εν τω μεταξύ, η μητρική εταιρεία Violet επιδιώκει επίσης να χορηγήσει άδεια χρήσης του λογισμικού συμμόρφωσής της σε άλλους στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Mauve αναμένει έγκριση της εγγραφής του στη νήσο Grand Cayman, που έχει δημιουργήσει ένα νομικό καθεστώς για αποκεντρωμένες ανταλλαγές. Οι υπόλοιποι επενδυτές στον γύρο χρηματοδότησης 15 εκατομμυρίων δολαρίων του ανταλλακτηρίου Mauve περιλαμβάνουν τις BlueYard Capital, Balderton Capital, Ethereal Ventures και FinTech Collective.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Πηγή: Fortune.com