Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τον Παντελή Καψή

Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τον Παντελή Καψή

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας.

Η ελληνική προεδρία της Ευρωπαïκής Ένωσης, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2014, και οι ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψής της απαιτούν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, ο οποίος απηύθηνε σήμερα από το βήμα της Βουλής έκκληση στους καταληψίες πρώην εργαζόμενους να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Καψής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, δήλωσε πως «αν δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Ο αρμόδιος υφυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στη σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και «εξακολουθεί να κρατά ομήρους και τα 1200 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα».

«Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημα τους», είπε ακόμη ο κ. Καψής, ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και «οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ θα είναι πλήρεις όπως προβλέπονται από τη σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

«Θα είναι μεγάλη παράλειψη να μην συνεχιστεί η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών που άρχισε από την απελευθέρωση της Δωδεκάνησου», είπε από την πλευρά του ο κ. Κρεμαστινός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Πέρασε το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ