Έκρηξη κρουσμάτων σε χώρες που εμβολιάζουν με το κινεζικό Sinovac

Έκρηξη κρουσμάτων σε χώρες που εμβολιάζουν με το κινεζικό Sinovac
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο κατά του ιού N1H1, Αθήνα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009. Ξεκίνησε στα εμβολιακά κέντρα σε όλη τη χώρα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά της νέας γρίπης H1N1. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι χώρες των οποίων το εμβολιαστικό πρόγραμμα βασίζεται σε κινεζικά εμβόλια παρουσιάζονται τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC.

Ειδικότερα, το CNBC διαπίστωσε ότι οι εβδομαδιαίες μολύνσεις Covid, προσαρμοσμένες στον πληθυσμό, παρέμειναν αυξημένες σε τουλάχιστον έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου – και πέντε από αυτές βασίζονται σε εμβόλια από την Κίνα. 

Αυτές οι χώρες είναι οι εξής: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Μογγολία, Ουρουγουάη και Χιλή. Αυτή που δεν εξαρτάται από τα κινεζικά εμβόλια είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπηρεσία υγείας της Σιγκαπούρης είπε ότι τα άτομα που έχουν λάβει το κινεζικό εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν θα υπολογίζονται ως εμβολιασμένα. 

«Οι εθνικοί αριθμοί εμβολιασμού αντικατοπτρίζουν μόνο αυτούς που εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας την Τρίτη. «Επί του παρόντος, αυτό περιλαμβάνει μόνο αυτά που εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech / Comirnaty».

Οι αξιωματούχοι υγείας της πολιτείας της πόλης δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα αποτελεσματικότητας κατά του στελέχους Delta για το εμβόλιο Sinovac . 

Η Σιγκαπούρη έδωσε το πράσινο φως σε ιδιωτικές κλινικές υγείας να διαχειρίζονται το Sinovac στα μέσα Ιουνίου, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης. Από τις 3 Ιουλίου, περίπου 17.000 άτομα είχαν λάβει μία δόση.