Έκρηξη ως +20% στο Ether με καύσιμο το νέο ETF 

Έκρηξη ως +20% στο Ether με καύσιμο το νέο ETF 
Photo: pixabay.com
Το token Ether ηγείται του ράλι στα κρυπτονομίσματα, αυξανόμενο μέχρι και 20%. 

Ανοδικά κινείται η αγορά κρυπτονομισμάτων την Τρίτη 21 Μαΐου, με καύσιμο την αισιοδοξία που γεννά στους επενδυτές η πιθανή έγκριση νέου ETF με υποκείμενο στοιχείο το Ether, δηλαδή το εγγενές token του blockchain Ethereum.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ether ηγείται του ράλι, αυξανόμενο μέχρι και 20%. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η τιμή έφτανε τις 3.680,98 δολ. ήτοι αύξηση +9%.

Εν τω μεταξύ, bitcoin προσέθεσε 2% και διαπραγματευόταν στα 71.350 $ περίπου, επεκτείνοντας το κέρδος 8% από την προηγούμενη ημέρα, όταν ανέκτησε το επίπεδο των $70.000.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σημείωναν επίσης αύξηση. Coinbase και Microstrategy αυξάνονταν μετασυνεδριακά περίπου 2%, ενώ οι Marathon Digital, Riot Platforms, Iren (παλαιότερα γνωστή ως Iris Energy) και CleanSpark.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως οι επενδυτές επανεξετάζουν την πιθανότητα η SEC να εγκρίνει Ether ETF.  

«Το ETH εκτινάχθηκε ανοδικά λίγο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η SEC ενδέχεται να εγκρίνει spot ETH ETF αυτή την εβδομάδα τελικά», δήλωσε ο Bartosz Lipiński, Διευθύνων Σύμβουλος στο Cube Exchange.

«Όμως, όπως και με τα spot bitcoin ETF που εγκρίθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, αυτό μου φαίνεται σαν μια κατάσταση τύπου “αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση” και θα εκτιμούσα ράλι μέχρι αυτή την Πέμπτη… Στη συνέχεια τουλάχιστον ένα μίνι sell off ανεξάρτητα από το αν εγκριθούν ή όχι τα ETF», πρόσθεσε.

Οι τελικές αποφάσεις για τις αιτήσεις των VanEck και Ark Invest αναμένεται να ληφθούν αυτήν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα. Οι BlackRock, Fidelity, Invesco, Grayscale και Bitwise Asset Management περιμένουν αποφάσεις φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: