Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα κατά την ημέρα της πορείας και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, τίθενται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από το Σάββατο 15/11/2014 έως την Κυριακή 16/11/2014. Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, από το Σάββατο 15/11/2014 έως και τη Δευτέρα 17/11/2014, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ο Βασίλης Κικίλιας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Με αφορμή την αυριανή έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε ενότητα και σοβαρότητα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει: «Τρεις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.Η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο.Αποτελεί τη γιορτή της Δημοκρατίας μας και το σύμβολο των αξιών της, δηλαδή της ελευθερίας, της πολυφωνίας, της ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, αλλά και της προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Η περαιτέρω προσπάθεια από συμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη, όπου έχουμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας για την προκοπή και την ευημερία μας. Στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα επειδή κάποιοι έχουν υποχρεώσεις και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας που υποχρεούνται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων μας.Ευθύνη όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και να τιμήσουμε τη γιορτή – όπως της αρμόζει-με ενότητα και σοβαρότητα, έχοντας κατά νου πρωτίστως τις υποχρεώσεις που αναλογούν στον καθένα μας για το σήμερα και για το αύριο.Όλοι πλέον θα κριθούμε από το πόσο κατανοούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις υποχρεώσεις».