Τραυματισμός της Μέρκελ ενώ έκανε σκι

Τραυματισμός της Μέρκελ ενώ έκανε σκι

Μερικό κάταγμα οστού της λεκάνης, υπέστη η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Aτύχημα είχε η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που έκανε σκι κοντά στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο St Moritz, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Γερμανίδα Κεγκελάριος υπέστη μερικό κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) και θα αναγκαστεί να παραμείνει κλινήρης για τρεις εβδομάδες, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού της μετά από οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Η Καγκελάριος φέρει επίσης αρκετούς μώλωπες, ενώ όπως είπε ο Ζάιμπερτ, «δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εκείνη την ώρα».

Αμέσως μετά το ατύχημα η Καγκελάριος δεν είχε επίγνωση της σοβαρότητάς του, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: Τα δυσκολότερα γενέθλια του «Σούμι»

Η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει να παραβρεθεί στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο με όλους τους εκλογικούς της συμμάχους την προσεχή Τετάρτη, ενώ αυτή τη στιγμή περπατά μόνο με πατερίτσες.

Θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, ενώ ανάμεσα στα ραντεβού που ακυρώθηκαν είναι το ταξίδι της στην Πολωνία και η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στο Βερολίνο.

Όπως ήταν φυσικό, το ατύχημα αυτό προκαλεί συνειρμούς με το χτύπημα του Μίκαελ Σουμάχερ, η ζωή του οποίου κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, ενώ επανήλθε για μια ακόμη φορά η ανάγκη σωστής ενημέρωσης και πρόληψης τέτοιων φαινομένων ιδιαίτερα στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης όπου το σκι είναι μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια.