Έκθεση με θέμα την ελληνική κρίση στις Βρυξέλλες

Έκθεση με θέμα την ελληνική κρίση στις Βρυξέλλες

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα «ταξιδέψει» η έκθεση «No Country for Young Men: Contemporary Greek Art in Times of Crisis».

Ο Michel Serres ορίζει την κρίση ως η στιγμή εκείνη που καλούμαστε να πάρουμε θέση για να ανταπεξέλθουμε άμεσα και συνειδητά σε μια νέα συνθήκη, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση (οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ψυχολογική…). Η στιγμή αυτή ήρθε. Όλοι θέλουμε να αλλάξει κάτι. Μια σκέψη που πρέπει να γίνει πράξη.

Σε αυτή τη λογική χτίστηκε και η έκθεση «No Country for Young Men: Contemporary Greek Art in Times of Crisis» που θα ανοίξει τις πύλες της στις 27 Μαρτίου στο Palais des Beaux-Arts (Κέντρο Καλών Τεχνών – BOZAR) των Βρυξελλών, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα προβάλλει τις δημιουργίες 32 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Η έκθεση φέρει στο επίκεντρο της την ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση της οικονομικής κρίσης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το BOZAR στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Την έκθεση την επιμελείται η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Γρέγου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δραματικές μετατροπές που έχουν σημειωθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί μέρος των του διεπιστημονικού προγράμματος Focus on Greece που προβάλλει τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας στην πολιτισμική ιστορία και τα δρώμενα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

«Rethink Greece»

Αυλαία για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Βενιζέλος: Στην τελική φάση εξόδου από την κρίση η Ελλάδα