Εκτός κόφτη το κόστος από τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Εκτός κόφτη το κόστος από τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

«Τελειώνουμε το πρώτο σκέλος του αφηγήματος», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, οι ενδιαφερόμενοι προστατεύονται δεδομένου ότι υπάρχει αυτή ακριβώς η εγγύηση υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

«Ανησυχούσαμε αν ξαφνικά υπάρξουν μεγάλες πληρωμές μήπως περάσουμε τον στόχο στα πλεονάσματα και ενεργοποιηθεί ο κόφτης», τόνισε. Όπως είπε στο τεχνικό μoυ έχει συμφωνηθεί ότι οποιαδήποτε επίδραση για τον προϋπολογισμό από καταπτώσεις δανείων δεν θα επηρεάζει τον κόφτη.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από την ανάθεση της διαχείρισης και τη πώληση και μεταβίβαση.

«Σήμερα τελειώνουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησής μας που ήταν ανακεφαλαιοποίηση-πρώτη αξιολόγηση-συζήτηση για το χρέος», προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η τελευταία προσπάθεια κάποιων να πείσουν ότι θα έρθουν χειρότερα μέτρα διαψεύστηκαν με τις τροπολογίες που καταθέσαμε.

Σε ότι αφορά τον αυτόματο μηχανισμό που κάποιοι λένε ότι «χειροτερεύει αισθητά» σημειώνει ότι απλά διευκρινίζεται ότι σε μερικές περιπτώσεις θα συμπεριλαμβάνονται οι δευτερογενείς επιπτώσεις μέτρων που μπορεί να τεθούν σε ισχύ.