Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπως φαίνεται από το λόφο της Ακρόπολης, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007.

Πολλές πόλεις της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στην εν λόγω ενέργεια, με εκθέσεις, παραστάσεις και δρώμενα.

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζει στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018, για 22η χρονιά, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μαζί με αυτές και τις πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.

«Αυτές οι πόλεις θα αποκαλύψουν το παρελθόν τους, θα ξεδιπλώσουν το παρόν τους και ίσως ρίξουν κάποιες ματιές στο μέλλον τους, μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

«Οι πόλεις, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια. ‘Ιστορίες’ σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα αρχαιολογικά μουσεία και μνημεία είναι ελεύθερη.