Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες στην ΕΡΤ

Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες στην ΕΡΤ

Ύστερα από συνεννόηση Σαμαρά  - Βενιζέλου, η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ - Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο, οι τέσσερις προσαχθέντες από την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο. Όπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, ήταν απλώς προσαγωγές και δεν υπήρχε λόγος για να κρατηθούν.

«Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Στο Ραδιομέγαρο έφτασε πριν από λίγη ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη, Ν. Βαλαβάνη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο. «Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε ακόμη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της ΕΡΤ

Ύστερα από συνεννόηση Σαμαρά  – Βενιζέλου, η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ
Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη. Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».
Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού.
Για μήνες υπήρχει πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

«Εύγε» από Γεωργιάδη σε Δένδια
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το μακρινό Καζακστάν, όπου και βρίσκεται για το συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκε για την επιχείρηση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Νωρίτερα, έστειλε συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια μέσω Twitter: «Υπουργέ μου αν και είμαι στο Καζακστάν έφτασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Ευγε!».

Ακολούθως συνεχίζει το διάλογο σχολιάζοντας «Φαντάζεσαι στο Καζακστάν ή οπουδήποτε αλλού τόσους μήνες κατάληψη σε δημόσιο κτίριο; Το πιστεύεις; Φτάνει πια!» τονίζοντας ότι «αυτά δε γίνονται ούτε στο Καζακστάν»

«Τώρα μην μου πεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί; Αστειεύεσαι προφανώς ε;», ήταν το τελευταίο του tweet.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας. «Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

1/5

Φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ