Ελεύθερος εντός 48 ωρών ο Μουμπάρακ;

Ελεύθερος εντός 48 ωρών ο Μουμπάρακ;

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει στην Αίγυπτο το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του πρώην προέδρου.

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί στις προσεχείς 48 ώρες ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του, Φαρίντ Ελ Ντιμπ, προς το πρακτορείο Reuters.

O πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, που ανατράπηκε κατά την «Αραβική Άνοιξη» το 2011, πρόκειται να απελευθερωθεί από τη φυλακή όπου κρατείται έπειτα από εντολή των δικαστικών αρχών. Συγκεκριμένα, ένας εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, και την μοναδική βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησής του.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», εξήγησε ο Ελ Ντιμπ.

Η απόφαση αυτή των αιγυπτιακών δικαστικών αρχών αναμένεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη έκρυθμη κατάσταση στη χώρα, όπου περισσότεροι από 830 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Τετάρτη.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, ωστώσο, όπως όλα δείχνουν, τη θέση του στη φυλακή θα πάρει ο ανατραπείς πρόεδρος και ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι.