Ελεύθερος ο άνθρωπος πίσω από την απάτη της Societe Generale

Ελεύθερος ο άνθρωπος πίσω από την απάτη της Societe Generale

Αποφυλακίστηκε ο πρώην χρηματιστής Ζερόμ Κερβιέλ που κατηγορείται για παράνομες συναλλαγές που στοίχισαν στη γαλλική τράπεζα 4,9 δισ. ευρώ.

«Υπερευτυχής» δήλωσε πως είναι ο Γάλλος πρώην χρηματιστής, Ζερόμ Κερβιέλ, καθώς άφηνε τη φυλακή όπου παρέμεινε τους τελευταίους τρεις μήνες, εκτίοντας την ποινή φυλάκισης των τριών ετών που του επεβλήθη επειδή το 2008 έχασε δισεκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της τράπεζάς του κάνοντας μη εγκεκριμένες συναλλαγές.

Ο 37χρονος Κερβιέλ, εξαιτίας του οποίου η τράπεζα Société Générale έχασε το 2008 4,9 δισεκ. ευρώ, αποφυλακίστηκε με αναστολή και πρόκειται να εγκατασταθεί σ’ ένα διαμέρισμα στο Παρίσι όπου μπορεί να ζει βάσει κανονισμών οι οποίοι του απαγορεύουν να κυκλοφορεί μετά τις 8:30 το βράδυ.

«Η μάχη αυτή συνεχίζεται», δήλωσε βγαίνοντας από τη φυλακή Φλερί-Μεροζί, νότια από το Παρίσι, ο Κερβιέλ, ο οποίος πρέπει να φοράει μέχρι τον Ιούνιο του 2015 ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού και να παραμένει στο σπίτι από τις 8:30 μ.μ. και τις 7 π.μ.. Αναφερόταν σε δικαστικές μάχες που δίνει εναντίον του πρώην εργοδότη του.

Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale, που αναμένεται να εργασθεί σε μια εταιρεία συμβουλών για λογισμικό, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, τα δύο με αναστολή, για απάτη που στοίχισε στη γαλλική τράπεζα περί τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ τo 2008.

Ο 37χρονος Κερβιέλ, το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στην υπόθεση αυτή και ο οποίος συνεχίζει να κατηγορεί την τράπεζα στην οποία εργαζόταν ότι κάλυπτε τις ενέργειές του πριν στραφεί εναντίον του, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εγγυήσεις «ασυλίας» για πρόσωπα που μπορούν να καταθέσουν υπέρ αυτού.

Διαβάστε ακόμη: Στη φυλακή ο άνθρωπος της απάτης των 4,9 δισ. ευρώ