Έληξε τα ξημερώματα η ομηρία στο Μονπελιέ

Έληξε τα ξημερώματα η ομηρία στο Μονπελιέ

Το περιστατικό δεν είχε σχέση με τις ομηρίες στο Παρίσι.

Ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους κοσμηματοπωλείου στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας παραδόθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην αστυνομία και οι υπάλληλοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Διαπραγματεύσεις που διήρκησαν ώρες μεταξύ της Raid, επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας, και του ενόπλου κατέληξαν στην παράδοση του άνδρα αυτού χωρίς να σημειωθεί βία.

Ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ. “Γύρω στις 17.00 (τοπική ώρα) ο άνδρας εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο, αλλά δεν έγινε απόπειρα ληστείας και η ενέργειά του είναι ανεξήγητη”, δήλωσε.

Ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι το περιστατικό αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις χθεσινές ομηρίες στην περιοχή του Παρισιού που είχαν σχέση με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. “Οι δύο πωλήτριες του καταστήματος δεν υπέστησαν βία, ούτε παρεμποδίστηκαν”, διευκρίνισε.

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από έναν έμπορο καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, ο οποίος είχε δει τον ένοπλο άνδρα που φορούσε κράνος να μπαίνει στο κατάστημα. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από τις δυνάμεις τις τάξης.

Δύο ώρες αργότερα, η ειδική μονάδα της αστυνομίας έφθασε στο σημείο και άρχισε τις διαπραγματεύσεις τηλεφωνικά με τον δράστη της ομηρείας. Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για την ταυτότητα του άνδρα αυτού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο