Έλον Μασκ: Εγκαταλείπω τη θέση του CEO στο Twitter ως το τέλος του 2023

Έλον Μασκ: Εγκαταλείπω τη θέση του CEO στο Twitter ως το τέλος του 2023
France, 2022-11-16. illustration of Elon Musk, owner of Twitter. Illustration by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. France, 2022-11-16. illustration d Elon Musk, proprietaite de Twitter. Illustration d Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. (Photo by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Πρώτα όμως πρέπει να «σταθεροποιήσει» την εταιρεία του…

Πως θα εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα ορίσει διάδοχο μέχρι το τέλος του 2023 δήλωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ο Έλον Μασκ. Πρώτα όμως πρέπει να «σταθεροποιήσει» την εταιρεία του.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σταθεροποιήσω τον οργανισμό, θέλω να βεβαιωθώ ότι βρίσκεται σε μια οικονομικά υγιή θέση και ότι ο οδικός χάρτης προϊόντων είναι ξεκάθαρος», δήλωσε ο Μασκ από το Ντουμπάι, προσθέτοντας: 

«Υποθέτω ότι πιθανότατα προς το τέλος του τρέχοντος έτους θα βρεθεί κάποιος άλλος για να διευθύνει την εταιρεία». Ο Μασκ ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι δεν θα είναι μόνιμα διευθύνων σύμβουλος του Twitter και θα παραδώσει τα ηνία σε κάποιον άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Δεκέμβριο ανέβασε στο Twitter μια δημοσκόπηση ρωτώντας τους χρήστες εάν έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Twitter. Η πλειοψηφία των 17,5 εκατομμυρίων ψήφων είπε ναι.

«Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα τρέξω απλώς τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», έγραψε ο Μασκ μετά τη δημοσκόπηση.

Εν τω μεταξύ, επενδυτές στην άλλη εταιρεία του Μασκ, Tesla, ανησυχούν ότι μπορεί να αποσπαστεί από τα γεγονότα στο Twitter, σε μια εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει προκλήσεις ζήτησης και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Σημειωτέον, ο Μασκ πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: