Έλον Μασκ: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος μιλά για τα πάντα… εκτός από την Tesla

Έλον Μασκ: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος μιλά για τα πάντα… εκτός από την Tesla
Tesla CEO Elon Musk gestures as he speaks with Michael Milken at the 27th annual Milken Institute Global Conference at the Beverly Hilton in Los Angeles on May 6, 2024. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP) Photo: AFP
Ο Μασκ εξήγησε γιατί η SpaceX δεν χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Έλον Μασκ πέρασε 30 λεπτά εκθέτοντας τις απόψεις του για τη διαστημική εξερεύνηση, τη μείωση των γεννήσεων, την ελευθερία του λόγου και την τεχνητή νοημοσύνη στο διάστημα, σε μια πολυαναμενόμενη εμφάνιση στο 27ο ετήσιο συνέδριο Milken.

Βασικά, τα πάντα εκτός από την Tesla.

Σύμφωνα με το Yahoo Finance, ούτε μία φορά ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας δεν ανέφερε τον διάσημο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων ή το X, πρώην γνωστό ως Twitter, ή τη διαμάχη γύρω από αυτά.

Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων με τον ιδρυτή του συνεδρίου Μάικλ Μίλκεν, ο Μασκ δήλωσε: «Αν είναι να πεθάνεις κάπου, μπορεί κάλλιστα να είναι ο Άρης, θα ήθελα να εξερευνήσω για λίγο πριν πεθάνω».

Ο Μασκ ανέφερε συγκεκριμένα – δύο φορές – το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Καλιφόρνιας ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συζήτησε για νόμους και κανονισμούς.

«Σε αυτό το σημείο η Καλιφόρνια έχει κάνει σχεδόν τα πάντα παράνομα», δήλωσε. «Ιστορικά, αυτό που καθάρισε τις “αράχνες” των κανονισμών ήταν ο πόλεμος. Θα προτιμούσα να μην έχουμε πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντ’ αυτού πρότεινε μια «διαδικασία συλλογής “σκουπιδιών”» για τους κανόνες και τις ρυθμίσεις, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Tesla έχει πληγεί από μια σειρά αποχωρήσεων υψηλόβαθμων στελεχών.

Αλλά αντί να ασχοληθούν με τα πρόσφατα προβλήματα της Tesla, οι ακροατές έμειναν με ευρείες φουτουριστικές δηλώσεις του Μασκ.

Κάποια στιγμή ο Μίλκεν διάβασε μια ερώτηση του ακροατηρίου που αφορούσε στην επιτάχυνση των προσπαθειών του Μασκ στο διάστημα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Παραδόξως, ένας από τους τομείς όπου δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου τεχνητή νοημοσύνη είναι η εξερεύνηση του διαστήματος», είπε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του SpaceX και η δορυφορική της επιχείρηση, Starlink, δεν χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. «Δεν είμαι εναντίον της, απλώς δεν έχουμε δει κάποια χρήση της».

Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι μελετά την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης εδώ και πολύ καιρό. «Νομίζω ότι θέλουμε να έχουμε ένα AI που να αναζητά την αλήθεια, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να διδάσκεται να λέει ψέματα, δεν πρέπει να διδάσκεται να λέει πράγματα που δεν είναι αληθινά», είπε.

Ο Μασκ έκλεισε την κουβέντα του συζητώντας για το τι τον κρατάει ξύπνιο τη νύχτα: Οι απειλές για το τέλος του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: