ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος κατά 11,9% ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος κατά 11,9% ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο
Κόσμος κάνει τα ψώνια του σε κατάστημα υποδημάτων, σε κεντρική αγορά της Αθήνας την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, ενώ κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διψήφια αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών, ενώ άνοδο σημείωσε και ο όγκος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημαντική αύξηση καταγράφει για τον Ιούλιο ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο όγκος των πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε αύξηση κατά 11,9%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022 παρουσίασε αύξηση 0,5%.

Για το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε αύξηση κατά 1,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022 αύξηση 4,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 0,6%.

Αντίστοιχα, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%.