ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του λιανικού εμπορίου για το φετινό Μάρτιο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του λιανικού εμπορίου για το φετινό Μάρτιο
Σπασμένες βιτρίνες σε κατάστημα της Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018. Με καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα της Ερμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση 1,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων, με πτώση να καταγράφεται μόνον σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων.

Αύξηση 1,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, με πτώση να καταγράφεται μόνον σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων. Ειδικότερα, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά σε: Πολυκαταστήματα (11,9%), Ένδυση- υπόδηση (10,8%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5,1%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (3,5%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (2,1%) και Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (1,3%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε: Τρόφιμα- ποτά- καπνό (5,9%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,3%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Μάρτιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018 παρουσίασε μείωση 4,2%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε μείωση 0,8% τον Μάρτιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Μάρτιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018 σημείωσε μείωση 1,6%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε μείωση 1,3% τον Μάρτιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018.