ΕΛΣΤΑΤ: Κατά πόσο αυξήθηκε ο τζίρος στην ελληνική βιομηχανία τον Φεβρουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά πόσο αυξήθηκε ο τζίρος στην ελληνική βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυξητικές τάσεις στον κύκλο εργασιών.

Ο κύκλος εργασιών στην ελληνική βιομηχανία παρουσίασε αυξητικές τάσεις τον Φεβρουάριο, με ήπια τάση σε ετήσια βάση και πιο έντονη σε μηνιαία.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,1% έναντι αύξησης 10,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου παρουσίασε αύξηση 5,4%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2022 –Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 5,5%, έναντι αύξησης 29,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 3,1% ετησίως τον μήνα Φεβρουάριο προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 31,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

• Αύξηση κατά 2,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ποτοποιίας.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 9,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

• Μείωση κατά 5,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 5,4% τον μήνα Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουαρίου, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 78,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

• Αύξηση κατά 4,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 12,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

• Μείωση κατά 4,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: