Ελβετική εταιρεία πίσω από την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ

Ελβετική εταιρεία πίσω από την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ

Οι αστυνομικές έρευνες για τον πιθανό «πωλητή» του ιατρικού φακέλου του Γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγούν σε μια εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων.

Μια ελβετική εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την κλοπή και απόπειρα πώλησης του ιατρικού φακέλου του πρώην πρωταθλητή της Formula1 Μίκαελ Σουμάχερ, που μόλις πριν από μερικές ημέρες μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν μετά το ατύχημά του τον Δεκέμβριο, σε νοσοκομείο της Λωζάνης στην Ελβετία.

Παρ’ ότι ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής μεταφέρθηκε στις 16 Ιουνίου οδικώς στην Ελβετία, η εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων φαίνεται να είχε ειδοποιηθεί αρχικώς, καθώς οι θεράποντες ιατροί εξέταζαν τρόπους για τη μετακίνηση του Σουμάχερ.

Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, είπε τον προηγούμενο μήνα πως ο ιατρικός φάκελος του Γερμανού είχε «ξεκάθαρα κλαπεί» και διατίθετο προς πώληση, ενώ προειδοποίησε πως όποιος αγόραζε ή δημοσίευε τον «απόρρητο φάκελο» θα αντιμετώπιζε εγκληματικές κατηγορίες.

Ο ιατρικός φάκελος, ο οποίος αποτελείται από μερικές σελίδες που συνέγραψαν οι γιατροί του Σουμάχερ στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, έχει προσφερθεί για πώληση σε μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με γαλλικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης, ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ ερευνά την IP διεύθυνση ενός υπολογιστή που έχει ταυτοποιηθεί με μία ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων, στην οποία εστάλη ο φάκελος του Σουμάχερ όταν οι γιατροί εξέταζαν τρόπους για να τον μεταφέρουν στην Λωζάνη.

Αρχικά οι υποψίες είχαν πέσει στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και την ομάδα του ασθενοφόρου που ανέλαβε τη μεταφορά του Σουμάχερ στην Ελβετία.

Διαβάστε ακόμη:

Έκλεψαν τον ιατρικό φάκελο του Σουμάχερ!

Ο Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα