Η εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ στόχος της ελληνικής προεδρίας

Η εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ στόχος της ελληνικής προεδρίας

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών.

Για τις προτεραιότητες της επερχόμενης ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, καθώς και για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής ενημερώθηκε νωρίτερα αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η ελληνική Προεδρία το α΄ εξάμηνο του 2014 θα επικεντρωθεί στην εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), και ιδιαίτερα στην κοινωνική διάστασή της, ώστε οι υπάρχοντες οικονομικοί δείκτες να συμπεριλάβουν και τον κοινωνικό παράγοντα -ενσωματώνοντας αντίστοιχους δείκτες- με στόχο τη χάραξη αποτελεσματικότερης πολιτικής για την αποκατάσταση των οικονομικών ανισορροπιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και οι ευρωβουλευτές, αναγνώρισαν τις κοινωνικές επιπτώσεις εξαιτίας της κρίσης και υπογράμμισαν την ανάγκη για τόνωση της απασχόλησης, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για παροχή ρευστότητας στην αγορά, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ανοικτός σε προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών