Ένα απίστευτο αντίο για τον Σόιμπλε

Ένα απίστευτο αντίο για τον Σόιμπλε
schaeuble goodbye

Αυτός είναι ο ευρηματικός τρόπος με τον οποίο αποχαιρετούν μετά από οκτώ έτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών οι συνάδελφοί του.

Οκτώ χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχωρεί σήμερα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αφήνοντας πίσω του τη γερμανική οικονομία σε θέση ισχύος εντός της Ευρωζώνης και με πλήρη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της γερμανικής Βουλής. Στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα στη Bundestag, υπέρ της προεδρίας Σόιμπλε τάχθηκαν 501 βουλευτές, ενώ 173 έδωσαν αρνητική ψήφο.

Το έργο του Σόιμπλε στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, αναγνώρισαν και οι πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι του επεφύλαξαν το πρωί μία έκπληξη. Συγκεκριμένα, περίπου 400 υπάλληλοι σχημάτισαν έξω από το υπουργείο ένα μεγάλο μαύρο μηδενικό, συμβολίζοντας έτσι τον απαλλαγμένο από ελλείμματα και δημοσιονομικά κενά προϋπολογισμό της χώρας. Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατάφερε επί τρία συναπτά έτη να επιτύχει ισοοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Τη στιγμή αποθανάτισε ο φακός της εφημερίδας “Bild Zeitung”, με τη φωτογραφία να δημοσιεύεται σήμερα στην πρώτη σελίδα.