Ένα boutique ξενοδοχείο δια χειρός…Agrino!

Ένα boutique ξενοδοχείο δια χειρός…Agrino!

Επένδυση 5 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί ο CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Πιστιόλας, στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο φιλοδοξεί να παρεισφρήσει ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Agrino, Κωνσταντίνος Πιστιόλας, ανοίγοντας ένα boutique ξενοδοχείο στο Αγρίνιο το οποίο θα διαχειρίζεται μέσω της εταιρείας «Ξενία Ανάπλαση». Πρόκειται για ένα κτίριο ιστορικής σημασίας της δεκαετίας του ’20, όταν το Αγρίνιο αποτελούσε κέντρο του εμπορίου καπνού στην Ελλάδα.

Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, και ήδη έχει αρχίσει να φιλοξενεί στις κλίνες του τους πρώτους πελάτες με τις εντυπώσεις να είναι ιδιαίτερα θετικές. Το όνομα του ξενοδοχείου είναι «Marpessa». Πρόκειται για τη λατινική εκδοχή του ονόματος Μαρπήσσα, της κόρης του βασιλιά Ευήνου. Διαθέτει 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώρους εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν, θεραπείες σπα στο νερό που αναβλύζει από ποτάμι που περνά κάτω από τα θεμέλια του κτηρίου και που τροφοδοτεί όλο το οίκημα.

Η κ. Μαριάννα Πιστιόλα, σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτρια του εν λόγω ξενοδοχείου, μίλησε στο FortuneGreece.com για το νέο της εγχείρημα. Ορμώμενη από την αγάπη της για την περιοχή προσπάθησε να σώσει ένα ιστορικό κτίριο που ήταν υπό κατάρρευση και προοριζόταν να γίνει πολυκατοικία. «Δίνουμε πίστωση χρόνου στο ξενοδοχείο το οποίο έκλεισε ένα μήνα ζωής για να το γνωρίσει ο κόσμος, αλλά παράλληλα στόχος μας είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει την περιοχή και το τοπίο της» μας λέει η κ. Πιστιόλα. Η ίδια ως διακοσμήτρια έχει επιμεληθεί προσωπικά τη διακόσμηση, που φέρει στοιχεία του νέου και του διαχρονικού, γι’ αυτό άλλωστε και το ξενοδοχείο έχει δύο όψεις. Αυτή του νέου και εκείνη του διατηρητέου που κοιτάζει προς τον αρχαιολογικό χώρο. «Γίνονται αναφορές στη δεκαετία του ’60 και στόχος μας είναι το ξενοδοχείο να αποπνέει μια αφαιρετική πολυτέλεια. Ο κόσμος το χαρακτηρίζει ως στολίδι, ως κόσμημα.»  Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά με την κ. Πιστιόλα να τονίζει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκρατήσεις για την περίοδο των εορτών, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν προσεχώς διάφορες εκδηλώσεις στο bistro του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμη: Ωραίο μου hostel

Τόσο για τη Μαριάννα Πιστιόλα όσο και για τον Κώστα Πιστιόλα η διάσωση ενός τέτοιου κτιρίου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης του Αγρινίου, αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. «Είναι στοίχημα για εμάς γιατί στις μικρές πόλεις οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της AGRINO, Κωνσταντίνος Πιστιόλας αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια υλοποίησης του project ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού χρειάστηκε να βγάλει στο ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι και ειδικό ΦΕΚ! Αν και μέχρι στιγμής η ιδέα δημιουργίας αλυσίδας ξενοδοχείων φαντάζει μακρινή, το στοίχημα με τον τουριστικό κλάδο παραμένει ανοιχτό. Οτιδήποτε βασίζεται στη δημιουργικότητα και προάγει την τουριστική ανάδειξη της περιοχής του Αγρινίου και τη διατροφική της κουλτούρα, ενδιαφέρει το ζεύγος.

Δείτε: Ξενοδοχεία για διαμονή στο βυθό!

Σε ότι αφορά τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας Agrino εξακολουθούν να είναι υψηλοί με τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει για τα επόμενα δύο χρόνια διπλασιασμό των εξαγωγών και διατήρηση του μεριδίου των επώνυμων προϊόντων στα επίπεδα του 2010.