Ένα hedge fund που συμβουλεύεται τα tweets σας

Ένα hedge fund που συμβουλεύεται τα tweets σας

Η Tashtego πιστεύει πως τα social media είναι το νέο, μεγάλο «θησαυροφυλάκιο» πληροφοριών για επενδυτικές συμβουλές.

Θα αναζητούσατε ποτέ σοβαρές επενδυτικές συμβουλές στις σελίδες ενός δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter ή το Facebook; Αν και για τους περισσότερους μια τέτοια επιλογή θα ακουγόταν αφελής, οι επικεφαλής του hedge fund Tashtego έχουν μια διαφορετική γνώμη.

Η Tashtego, με έδρα τη Βοστόνη, δημιούργησε ένα νέο κεφάλαιο με μια ενδιαφέρουσα πρακτική για τον τρόπο που θα αποφασίζει ποιές επενδύσεις θα πρέπει να χρηματοδοτήσει με αυτό. Κι αυτό καθώς οι αποφάσεις της Tashtego θα βασίζονται, μεταξύ άλλων, στις επιλογές των χρηστών του Facebook και του Twitter .

Με τη χρήση αλγορίθμων, η Tashtego θα συλλέγει και θα αναλύει τις πληροφορίες που οι μοιράζονται με το κοινό οι χρήστες των μέσων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα κέρδη του μπορεί να πλησιάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg:

«Η στρατηγική της Tashtego περιλαμβάνει την παρακολούθηση των γενικής χρήσης κοινωνικών δικτύων, όπως το Twitter και το Facebook, καθώς και online κοινότητες που έχει συσταθεί με σκοπό οι επενδυτές να μοιράζονται και να ακολουθούν επενδυτικές συμβουλές και ιδέες. Ένα από τα μεγαλύτερα του είδους είναι το eToro, που έχει τη βάση του στο Τελ Αβίβ, και που ένας από τους πρώιμους υποστηρικτές του είναι η Spark Capital.

Τα κοινωνικά δίκτυα επενδύσεων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, μαζί με γενικότερες ιστοσελίδες όπως το Twitter. Ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας ως επί το πλείστον στις αγορές συναλλάγματος κι αργότερα επεκτάθηκαν στον τομέα των αποθεματικών. Πριν από τη σύσταση του μετοχικού της κεφαλαίου την προηγούμενη χρονιά, η Tashtego ξεκίνησε μια κοινοπραξία για αγορά συναλλάγματος το 2013 που βασιζόταν σε στοιχεία από τα κοινωνικά δίκτυα.»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κυριότερος επενδυτής της Tashtego, η Spark Capital, ήταν κι ένας από τους πρώτους επενδυτές του Twitter.