Ένα κουτάβι- σύμβολο αλληλεγγύης

Ένα κουτάβι- σύμβολο αλληλεγγύης

Σε μία συμβολική κίνηση, η Ρωσία έστειλε στη Γαλλία ένα κουτάβι μετά το θάνατο της Diesel στην αστυνομική επιχείρηση του Σεν Ντενί.

Ένα κουτάβι που ακούει στο όνομα Ντομπρίνια έστειλε η Ρωσία στη Γαλλία ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Το κουτάβι εστάλη από τον Υπουργό Εσωτερικών του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεβ, στον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Καζενέβ, για να αντικαταστήσει τον αδικοχαμένο σκύλο της γαλλικής αστυνομίας Diesel, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, ως «επιβεβαίωση της αλληλεγγύης της Ρωσίας στη γαλλική αστυνομία σε αυτές τις ταραχώδεις ημέρες», όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το κενό που καλείται να αναπληρώσει ο μικρός Ντομπρίνια είναι δυσαναπλήρωτο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Ζαν-Μισέλ Φοβερζό, δήλωσε πως η επτάχρονη Diesel έσωσε τις ζωές των αστυνομικών που ήταν έτοιμοι να μπουν στο κτίριο. Ο θάνατός της έκανε τον γύρο του κόσμου και των social media και προκάλεσε συγκίνηση.

Πάντως, και ο Ντομπρίνια δεν είναι κανένας …τυχαίος! Έχει πάρει το όνομά του από τον θείο και μέντορα του Βλαδίμηρου του Μέγα, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ήρωας και αναγορεύτηκε ιππότης για το θάρρος, την αρετή και την ανδρεία που επέδειξε.