Ένα κτίριο 45 ορόφων πρόσθεσε στην απίστευτη συλλογή του ο Μr. Zara

Ένα κτίριο 45 ορόφων πρόσθεσε στην απίστευτη συλλογή του ο Μr. Zara
Founder and chairman of the Inditex fashion group Amancio Ortega sits in a car at the end of the 32nd edition of the A Coruna International Show Jumping competition at the Casas Novas Equestrian Centre in Arteixo, on July 31, 2016. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP) Photo: AFP
Ο ιδρυτής της Zara Amancio Ortega αγόρασε ακίνητο στο Σικάγο ύψους 232 εκατ. δολαρίων.

Τις επενδύσεις σε ακριβά ακίνητα συνεχίζει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara, Amancio Ortega.

Τελευταίο του απόκτημα να είναι μια πολυτελής πολυκατοικία στο Σικάγο την οποία αγόρασε για 232 εκατομμύρια δολάρια, η οποία διαθέτει 45 ορόφους με 492 πολυτελή διαμερίσματα.

Η περιουσία του Ortega ανέρχεται στα 75 δισ. δολάρια, βασιζόμενη στο μερίδιο ελέγχου του στην εταιρεία λιανικού εμπορίου Inditex SA, μητρική της Zara. Από αυτά, τα 20 δισ. δολάρια προέρχονται από την ακίνητη περιουσία του.

Το 2022, ο Ortega αγόρασε επίσης δύο κατοικίες, έναν ουρανοξύστη 64 ορόφων στο Σιάτλ και μια πολυκατοικία στη Νέα Υόρκη.

Φέτος, ο Ortega συμφώνησε να πληρώσει 115 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη του ευρωπαϊκή αποθήκη στο Venlo, στην Ολλανδία, και αγόρασε ένα εργοστάσιο ανατολικά του Λος Άντζελες που χρησιμοποιείται από την Walmart Inc.

Οι πρόσφατες εξαγορές σηματοδοτούν τα τελευταία βήματα για τη διαφοροποίηση ενός χαρτοφυλακίου που επικεντρώνεται ιστορικά σε κτίρια γραφείων και κτίρια- ορόσημα που μισθώνονται από εταιρείες λιανικού εμπορίου, όπως αυτό των κεντρικών γραφείων της Meta Platforms Inc. στο Σιάτλ.