Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας από κορυφαίους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας (βίντεο)

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας από κορυφαίους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας (βίντεο)
Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Η εικοσιτετράχρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR. Στην καισαρική τομή συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κυρίας Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι κ.κ. Χρέλιας και Παναγιωτόπ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από πολλά αθλήματα έστειλαν ένα ιδιαίτερο μήνυμα.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, με ένα βίντεο που ήδη έγινε viral στα social media είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, με τα χρώματα της Ελλάδας!

Οι κορυφαίοι αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας στέλνουν μαζί του το δικό τους μήνυμα στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το νοσοκομειακό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ για τη μάχη που δίνουν όλες αυτές τις ημέρες, για να σώσουν και να προστατέψουν τις ζωές όλων των Ελλήνων. Τις ζωές μας!

Στο video με το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε» συμμετέχουν οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Αννα Κορακάκη (σκοποβολή), Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Τάκης Μάντης (ιστιοπλοΐα), Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοΐα) , Νίκος Μαυρομμάτης (σκοποβολή), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Βασιλεία Καραχάλιου (ιστιοπλοΐα), Μαρία Μπόζη (ιστιοπλοΐα), Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία), Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (ιστιοπλοΐα), Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία), Γιάννης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα), Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (κολύμβηση) και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Και μας κάνουν περήφανους!

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την ευγενική και ανιδιοτελή συμμετοχή τους, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν αλλά δεν πρόλαβαν να στείλουν το video τους έγκαιρα.

 

View this post on Instagram

 

Αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας ευχαριστούν γιατρούς και νοσηλευτές

A post shared by Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee) on