Ένα νέο βιβλίο για τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αυστραλία

Ένα νέο βιβλίο για τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αυστραλία

Βίαιοι ξεριζωμοί και άγνωστες πτυχές των μεταναστών ξετυλίγονται στο νέο βιβλίο του Νίκου Πιπέρη.

O Ελληνοαυστραλός Νίκος Πιπέρης στο νέο του βιβλίο «Θάλεια», μιλά για μια από τις πιο τραγικές, ίσως, πτυχές της μετανάστευσης, τον βίαιο ξεριζωμό των νέων από την πατρίδα τους, παρά τη θέλησή τους.

Φωτίζει το δράμα που πλέκεται γύρω τους, χωρίς τη δική τους συμμετοχή και το αιχμηρότερο σημείο όλων, χωρίς το δικό τους ρόλο στα αίτια που τον προκαλούν.

Δίνει τις πραγματικές διαστάσεις του υπερατλαντικού ταξιδιού, με ταξιδιώτες , τα ξεριζωμένα νιάτα της Ελλάδας που έχουν στις αποσκευές τους κοινά όνειρα και κοινές ελπίδες.

Μιλά για προβληματισμούς που στην πλειονότητά τους είναι κοινοί. Εξιστορεί καταστάσεις ρεαλιστικές, αιχμηρές, επώδυνες.
Στο ίδιο έργο θίγεται το μεγάλο θέμα των πολιτικών φρονημάτων που κυνηγά αδυσώπητα στην μεταπολεμική Ελλάδα και μετά τον εμφύλιο, τα παιδιά εκείνων που έφεραν τη ρετσινιά των αριστερών.

Η παρουσίαση του βιβλίου στη Μελβούρνη θα γίνει σε συνεργασία του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας,την Κυριακή, 3 Μαΐου, στις 3μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παναρκαδικού Συλλόγου, επί της 570 Victoria St., North Melbourne.

 

Διαβάστε ακόμα:

Βρέθηκαν τα πτώματα εννέα μεταναστών

Η Ελλάδα της κρίσης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ