Ένα ποντίκι που γίνεται υπολογιστής

Ένα ποντίκι που γίνεται υπολογιστής

Δύο σε ένα ή αλλιώς «The Mouse-Box».

Σήμερα, τα περισσότερα πράγματα που είχα επάνω στο γραφείο ή ακόμα και προσωπικά αντικείμενα έχουν αντικατασταθεί από τον υπολογιστή. Σκεφτείτε το: Ημερολόγιο; Στον υπολογιστή. Κομπιουτεράκι; Στον υπολογιστή. Σημειωματάριο; Στον υπολογιστή. Και η λίστα δε τελειώνει.

Είχατε σκεφτεί, όμως, ποτέ να μπορέσει ολόκληρος ο υπολογιστής σας να χωρέσει στη τσέπη σας; Γιατί ένας Πολωνός το σκέφτηκε και το έκανε πράξη.
Πιο αναλυτικά, ο Przemyslaw Strzelczyk μηχανικός στη Nokia κατασκεύασε το «The Mouse-Box».

Πριν βιαστείτε να πείτε πως πρόκειται για ένα ακόμα συμπαγή υπολογιστή, να σας μιλήσουμε για τη καινοτομία του προϊόντος.

Το «The Mouse-Box» έχει τα χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ποντίκι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Η συσκευή διαθέτει επεξεργαστή 1.4GHz ARM, 128 GB μνήμη, συνδεσιμότητα με Wi-Fi, καθώς και μια θύρα micro HDMI για να συνδέεται με την οθόνη. Επίσης, θα έχει δύο θύρες USB 3.0 , ένα γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

Ακόμα είναι άγνωστο ποια λογισμικά θα είναι συμβατά με το «The Mouse-Box», αλλά με τέτοια μνήμη και επεξεργαστή θα μπορείτε να χειρίζεστε πολλαπλά προγράμματα, ειδικά αν βασίζεστε σε υπηρεσίες cloud.

Η συσκευή βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούν να σχεδιάσουν έναν ασύρματο φορτιστή για το to mouse pad.

O Strzelczyk ψάχνει ήδη επενδυτή, ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει τη συσκευή εντός των επόμενων μηνών, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστή η τιμή.