Ένα ριάλιτι με επενδυτές!

Ένα ριάλιτι με επενδυτές!

Η τηλεόραση δεν σταματά ποτέ να ψάχνει νέες ιδέες για προγράμματα - Επενδυτές και angel investors είναι τα νέα της «πειραματόζωα».

Πριν από λίγες ημέρες τέθηκε υπόψη του FORTUNE ένα email από μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών προς μια εταιρεία VC της Silicon Valley. Η JS Casting -που ειδικεύεται στην εύρεση προσώπων που θα συμμετέχουν σε εκπομπές reality- προσέγγισε μια επενδυτική που δεν κατονομάζεται, ζητώντας τη συνεργασία της για μια σειρά για λογαριασμό μεγάλου αμερικανικού καλωδιακού δικτύου. Η επενδυτική δεν ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει και η υπόθεση έμεινε εκεί.

Στο site της JS Casting όμως, υπάρχει ένα pitch για μία σειρά που ετοιμάζεται με τίτλο Luxurious Businesses. Γράφει: «Αναζητούμε εταιρείες upscale που δραστηριοποιούνται στο luxury business καθώς και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν σε μία νέα συναρπαστική σειρά. Ασχολείται η εταιρεία σας με την ικανοποίηση επιθυμιών πλούσιων πελατών; Κάνετε πράξη ακόμα και την πιο δύσκολη αποστολή για πλούσιους και απαιτητικούς ανθρώπους; Είστε πρόθυμος να κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην κορυφή; Μήπως η εταιρεία σας δραστηριοποιείται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό niche market; Μήπως βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι; Ή μήπως έχετε έναν ανταγωνιστή με τον οποίο αντιπαρατίθεστε καθημερινά; Αν η δουλειά σας περιλαμβάνει εκρηκτικούς χαρακτήρες που θα έκαναν τα πάντα για να φέρουν τη δουλειά σε πέρας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας».

Τι μας λέει ο συνδυασμό του email και του pitch; Ότι η τηλεόραση έχει βγει στο κυνήγι του επιχειρηματικού κόσμου, σημαντικό μέρος του οποίου είναι οι VCs και οι angel investors. Το πόσοι και ποιοι θα ανταποκριθούν είναι άγνωστο. Αλλά αυτό συνιστά μια στροφή της τηλεοπτικής θεματολογίας προς τον κόσμο των startups και των χρηματοδοτών τους. Σαν να μην έφτανε το hype που, όπως πολλοί λένε, έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της φούσκας.