Ένα smartwatch με εμφάνιση πολυτελούς ρολογιού

Ένα smartwatch με εμφάνιση πολυτελούς ρολογιού

Το LG Watch Urbane θέτει νέα, υψηλά standards στην εμφάνιση των «έξυπνων ρολογιών», διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας. 

H πρώτη παρουσίαση του νέου smartwatch της LG, του LG Watch Urbane, κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον των καταναλωτών.  Κι αυτό καθώς για πρώτη φορά ένα «έξυπνο ρολόι» μοιάζει τόσο πολύ με ένα αυθεντικό, πολυτελή χρονογράφο.

Το νέο ρολόι της LG χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android Wear και φέρει μια οθόνη OLED (organic LED) 1,3 ιντσών.  Στο ρολόι περιλαμβάνονται όλες τις συνηθισμένες λειτουργίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα smartwatch. Λειτουργίες, για παράδειγμα, που βοηθούν τους χρήστες του να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους στο γυμναστήριο, όπως μέτρηση του καρδιακού ρυθμού ή της επιτάχυνσης, ή στις εξορμήσεις τους στην φύση, όπως γυροσκόπιο, πυξίδα και βαρόμετρο.

Η μεγάλη του διαφορά με τα συνηθισμένα «έξυπνα ρολόγια» εντοπίζεται στην εμφάνιση. Αν και πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν στo smartwatch τους την αίσθηση του κλασικού, το αποτέλεσμα χανόταν από κάποια χαρακτηριστικά τους – όπως για παράδειγμα το τετράγωνο σχήμα της κάσας. Σε αυτό τον τομέα, το νέο ρολόι της LG σίγουρα τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλο ανταγωνιστή του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Scott Stein του CNET, οι διαφορές από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας είναι καθαρά αισθητικές. Το νέο μοντέλο εσωτερικά είναι ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας, G Watch R. Κάτι που σημαίνει πως, όπως και τα περισσότερα «έξυπνα ρολόγια», η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Η πρώτη επίσημη δοκιμή του ρολογιού από το κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Mobile World Congress που θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες στην Βαρκελώνη. Το νέο ρολόι της LG μοιάζει ιδιαίτερα λεπτό και  αναμένεται να ταιριάξει τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο χέρι.