Ένα tweet έκανε «ασανσέρ» την τιμή του bitcoin λόγω του ETF της BlackRock

Ένα tweet έκανε «ασανσέρ» την τιμή του bitcoin λόγω του ETF της BlackRock
The Bitcoin symbol, the largest cryptocurrency by market cap that operates free of any central control and that relies on a peer-to-peer software and cryptography, on a luminous banner on the BitBase stand during the Mobile World Congress 2023 on March 10, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
Η BlackRock κατέθεσε προς την SEC το αίτημα για το spot ETF bitcoin τον Ιούνιο.

Σημαντικές μεταβολές παρουσίασε η τιμή του bitcoin τη Δευτέρα, στον απόηχο ψευδούς -όπως αποδείχθηκε- δημοσιεύματος για το ότι η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε αίτηση της BlackRock για ένα spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) bitcoin.

Το δημοσίευμα προήλθε από το site Cointelegraph, που ειδικεύεται στις ειδήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, με την τιμή του bitcoin να φτάνει έως και σε άνοδο 10%, πλησιάζοντας τα 29.990 δολάρια.

Λίγο αργότερα το Cointelegraph προχώρησε σε διάψευση της πληροφορίας, λέγοντας σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) «ζητούμε συγγνώμη για ένα tweet που οδήγησε στη διάδοση ανακριβών πληροφοριών σχετικά με το ETF bitcoin της BlackRock. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται εσωτερική έρευνα. Δεσμευόμαστε για τη διαφάνεια και θα μοιραστούμε τα ευρήματα της έρευνας με το κοινό μόλις ολοκληρωθεί εντός 3 ωρών» ανέφερε το Cointelegraph.

Μετά από τη διάψευση, το bitcoin υποχώρησε από τα υψηλά της μέρας, κινούμενο πριν τις 19:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) λίγο πάνω από τα 28.000 δολάρια.

Σημειώνεται πως η BlackRock κατέθεσε προς την SEC το αίτημα για το spot ETF bitcoin τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν υπάρξει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ για την εξέλιξη του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 10 παρόμοιες αιτήσεις, με βαριά ονόματα του κλάδου όπως η BlackRock και η Invesco γεγονός που έχει κάνει ορισμένους αναλυτές να υποθέτουν ότι οι πιθανότητες για έγκριση από την SEC μπορεί να είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: