Απώλειες πάνω από 40% στα bonus των τραπεζιτών στο Citi του Λονδίνου

Απώλειες πάνω από 40% στα bonus των τραπεζιτών στο Citi του Λονδίνου
Tower Bridge and The Shard at sunset with a low tide on the River Thames, London, England, United Kingdom, Europe (Photo by Ed Hasler / Robert Harding RF / robertharding via AFP) Photo: AFP
Η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων αποθάρρυναν τις συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων.

Κατακόρυφη πτώση για δεύτερη συνεχή χρονιά σημείωσαν τα bonus των τραπεζιτών του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής στο Citi του Λονδίνου, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων αποθάρρυναν τις συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας προσλήψεων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Dartmouth Partners, τα bonus για τους πρωτοετείς dealers μειώθηκαν κατά μέσο όρο στο 43,2% του βασικού μισθού το καλοκαίρι του 2023, από 55,3% πέρυσι. Ακόμα, τα bonus μειώθηκαν και για τους περισσότερο εμπείρους dealers.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το αυξανόμενο κόστος δανεισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και οι κίνδυνοι ύφεσης σε πολλά μέρη του κόσμου επιβάρυναν τις συμφωνίες, με τις συναλλαγές να μειώνονται περισσότερο από 30% σε ετήσια βάση στα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Με τον τρέχοντα ρυθμό, οι συναλλασσόμενοι θα δυσκολευτούν για να φτάσουν τα 3 τρισ. δολάρια για το 2023, ένα ετήσιο ποσό που είναι δεδομένο την τελευταία δεκαετία.

«Ενώ η αναταραχή των τελευταίων 12 μηνών μπορεί να άφησε τους νεότερους τραπεζίτες ανακουφισμένους που διατήρησαν τις θέσεις εργασίας τους, υπήρξε απογοήτευση μεταξύ ορισμένων επαγγελματιών που δεν έλαβαν υψηλότερα bonus που αντανακλούσαν τη σκληρή δουλειά τους κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου», αναφέρει η έκθεση του Dartmouth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα σε 137 κατώτερους τραπεζίτες μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, έδειξε ότι αν και το κλίμα ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητικό, οι κατώτεροι τραπεζίτες προστατεύτηκαν από την πιο έντονη περικοπή που υπέστησαν οι ανώτεροι.

Οι βασικοί μισθοί των νεότερων αυξήθηκαν, αμβλύνοντας το πλήγμα της πτώσης των bonus.

Οι γενικές αμοιβές παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι μεταξύ των λιγότερο έμπειρων υπαλλήλων, ενώ οι αναλυτές που βρίσκονται στο δεύτερο έτος της θητείας τους είδαν μια μικρή αύξηση. Οι περισσότεροι senior τραπεζίτες στην έρευνα ανέφεραν πραγματική μείωση της τάξης του 1%. Αυτό είναι σημαντικά καλύτερο από την πτώση της συνολικής αποζημίωσης κατά 13% που παρατηρήθηκε μεταξύ της υψηλότερης βαθμίδας των αντιπροέδρων το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com