Ένα βήμα πριν τη Wall Street το Snapchat

Ένα βήμα πριν τη Wall Street το Snapchat

H εταιρεία προχώρησε ήδη στον απαραίτητο «φάκελο» για τη δημόσια εγγραφή.

Οι πληροφορίες που είχαν βγει στα διεθνή ΜΜΕ πριν από περίπου έναν μήνα φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς σύμφωνα με το Reuters το Snapchat ετοιμάζεται για δημόσια εγγραφή. Μάλιστα όπως αναφέρει το πρακτορείο έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές στο Χρηματιστήριο, ώστε η εταιρεία να πάψει πλέον να είναι στο κλαμπ των «private companies».

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές η εταιρεία Snap είχε ετοιμάσει τα «χαρτιά» για το IPO πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ και η τελική διαδικασία θα λάβει χώρα τον Μάρτιο.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στόχος του Snapchat είναι να συγκεντρώσει 4 δισ. δολάρια από τις αγορές, με την αξία της εταιρείας να μπορεί να φτάσει και τα 35 δισ. δολάρια. Οι δύο σύμβουλοι της εταιρείας για τη δημόσια εγγραφή θα είναι οι τράπεζες Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Το Snapchat έχει 150 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα και έχει συγκεντρώσει σε χρηματοδότηση πάνω από 2,6 δισ. δολάρια από επενδυτές όπως η Alibaba, Benchmark, Fidelity Investments, General Catalyst Partners, Institutional Venture Partners (IVP), Alwaleed Bin Talal’s Kingdom Holding Company, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Lightspeed, Yahoo, SV Angel, Sequoia Capital, Tencent Holdings, and T. Rowe Price.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε ακόμη: 

O ισχυρός σύμμαχος τoυ Snapchat στη μάχη κατά του Facebook