Ένας αστροναύτης «εκτοξεύει» το ηθικό των επιχειρήσεων

Ο Dr Scott Parazynski παρουσίασε μια ξεχωριστή ομιλία με τίτλο «Διάστημα: Η κορυφαία εμπειρία ηγεσίας».

Το Linkage Network, η κορυφαία σχολή ηγεσίας στην Ελλάδα, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την ξεχωριστή ομιλία του διεθνούς φήμης Αστροναύτη της NASA, Dr Scott Parazynski με θέμα «Ηγεσία: «Διάστημα: Η κορυφαία εμπειρία ηγεσίας».

Ο βετεράνος Αστροναύτης της NASA και διακεκριμένος ομιλητής Dr Scott Parazynski, απευθύνθηκε σε ένα ενθουσιώδες κοινό σημαντικών στελεχών του ελληνικού επιχειρείν αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, που παρακολούθησε τη συναρπαστική του ομιλία.

Μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, ο Scott Parazynski αφηγήθηκε μοναδικές ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και από την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, το Everest. Μοιράστηκε με το κοινό τις απαράμιλλες εμπειρίες του, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management, ανέπτυξε θέματα ηγεσίας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές άντλησης δύναμης και διαχείρισης κρίσιμων στιγμών.

Στη συνέχεια, τέσσερα σημαντικά στελέχη έθεσαν στον Scott Parazynksi τα δικά τους προσωπικά ερωτήματα για την εντυπωσιακή του πορεία στο διάστημα: οι κ.κ. Τέρρυ Σερεμέτης – General Manager Mars Hellas, Σωτήρης Συρμακέζης – General Manager Piraeus Bank, Vassilis Rabbat – CEO Xerox Hellas, Giuseppe Zorgno – CEO AIG Hellas.

Μέσα από ένα ζωντανό, ανοιχτό διάλογο αναφέρθηκαν στη σαφήνεια του σκοπού και του οράματος τους, τη διαφοροποίηση και την καινοτομία που τολμούν, τη διαχείριση ταλέντων στους οργανισμούς τους – στοιχεία που συνδέονται με την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα μας, δίνοντας μια διαφορετική οπτική για τη διαμόρφωση ενός νέου ηγετικού προτύπου.

Η ομιλία του Dr Scott Parazynski και ο διάλογος που ακολούθησε, μετέδωσε στους παρευρισκόμενους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως:

  • Η τύχη και οι κατάλληλες συνθήκες βοηθάνε να επιτύχεις το στόχο σου.
  • Να έχεις συνοχή και συνέπεια στο όνειρο σου.
  • Να μετατρέπεις τον φόβο σου σε περιέργεια.
  • Ο Ηγέτης πρέπει να αφήνει τον εγωισμό του «έξω από την πόρτα».
  • Να προκαλείς τους ανθρώπους σου να σκέφτονται πέρα από τα συνηθισμένα.
  • Να οργανώνεσαι για την επιτυχία και να είσαι προετοιμασμένος για την αποτυχία.

Διαβάστε ακόμη:

Επενδυτικά μαθήματα από την αναρρίχηση στο …Έβερεστ

Από την κορυφή του Έβερεστ στην επιχειρηματική επιτυχία