Ένας φούρνος τόσο έξυπνος όσο και το Xbox σας

Ένας φούρνος τόσο έξυπνος όσο και το Xbox σας

Έχει κάμερα, σύνδεση wi-fi, τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες, όλα αυτά με σκοπό το καλύτερο μαγείρεμα.

Είναι μια συσκευή που έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτη εδώ και δεκαετίες. Γιατί να αλλάξει, άλλωστε όταν το μόνο που έχει να κάνει είναι να ψήνει το φαγητό; Όμως η εταιρεία June κατάφερε να ενσωματώσει σε αυτόν συσκευές και αισθητήρες που τον κάνουν πραγματικά έξυπνο και μια απόλαυση να μαγειρεύει κανείς.

Έχει κάμερα για να βλέπετε στην οθόνη του κινητού πώς πάει το ψήσιμο, θερμόμετρο για το φαγητό, ακόμα και ζυγαριά· απλώς βάλτε στο δίσκο του οτιδήποτε και η οθόνη θα σας εμφανίσει το βάρος του.

Αλλά δεν σταματά εκεί. Η κάμερα στο εσωτερικό δεν απεικονίζει απλώς, αλλά αναγνωρίζει από την υφή για τι τροφή πρόκειται και άρα τι είδους ψήσιμο θέλει – διαφορετικό το κρέας από τα κουλουράκια. Η ζυγαριά προσαρμόζει τον χρόνο ψησίματος (διαφορετικός για ένα κοτόπουλο 1 κιλού από ένα 1,5 κιλού) και ο φούρνος ειδοποιεί μέσω της εφαρμογής του για το πότε το φαγητό είναι έτοιμο όχι επειδή απλώς πέρασε ο χρόνος, αλλά επειδή η κάμερα είδε το χρώμα του.

Ο φούρνος θα πωλείται από τις αρχές του 2016 και θα στοιχίζει 1.500 δολάρια. Η εταιρεία κατασκευής έχει πετύχει χρηματοδότηση 7 εκατ. δολαρίων από τους Foundry Group, First Round Capital, Lerer Ventures και Founders Fund Angel.

Δείτε τον σε δράση