Ένας γάμος σε σκηνές

Ένας γάμος σε σκηνές

Τι κάνουμε του Αγίου Βαλεντίνου; Απολαμβάνουμε «Σκηνές από έναν γάμο» που δεν είναι ο δικός σας!

Όταν το έργο «Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου γίνεται απόλυτη must έξοδος για εκείνο το βράδυ. Στα πλαίσια του «Έτους Ίνγκμαρ Μπέργκμαν», το Πόλη Θέατρο παρουσιάζει το αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη.

Θυμάστε την υπόθεση του φοβερού αυτού έργου; Ο Γιόχαν και η Μαριάννα είναι ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών που ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Όπως είναι φυσικό και επόμενο, όταν συναντούνται εκ νέου, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και οι  ισορροπίες έχουν αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη: Αυγά και μπέικον στο Ρομάντσο

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Δάνη Κατρανίδη και την Παναγιώτα Βλαντή. Η σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι ξεχωρίζει ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη έρχεται να ολοκληρώσει μια παράσταση που αναμένεται πολύ σπουδαία.

Το «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκει στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με μεγάλη μαεστρία ο σκηνοθέτης μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο και λυτρωτικό. Ένα πραγματικό απόσταγμα προσωπικών του βιωμάτων  στο οποίο με κάποιο τρόπο συναντιόμαστε όλοι.

Ραντεβού (όχι στα τυφλά) στο ΠΟΛΗ θέατρο (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, Πλατεία Βικτωρίας) την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στις 20.30. Παραστάσεις θα έχει κάθε Πέμπτη και Κυριακή (18.30) καθώς και Παρασκευή και Σάββατο ( 20.30). Τα εισιτήρια κοστίζουν από 15 ευρώ τις Πέμπτες και τις Παρασκευές και 20 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.